English versionDeutsch version
Polska 	zwolnienieMagyar változat
??????? ??????Versión en espa?ol
Rally-Mania.cz

/ Zpět na přehled článků

Martin Prokop mění několik dnů před Rally Monte Carlo svého spolujezdce!

Zařazeno : Prokop

CFNT, 09.01.2012 11:14
Tisknout článek
Kategorie : WRC; zobrazeno : 5115x


Souhra, precizní výkon, naprostá vzájemná důvěra. To vše musí být mezi oběma členy posádky rallyového vozu. Rally totiž často chyby neodpouští a následky mohou být fatální. Špičkové posádky spolu tráví spoustu času nejen při vlastním závodě, ale i při seznamovacích jízdách, testech, cestování po celém světě.
Martin Prokop mění několik dnů před Rally Monte Carlo svého spolujezdce!
Martin Prokop mění několik dnů před Rally Monte Carlo svého spolujezdce!
Ustáleným spojením na hvězdném světovém rallyovém nebi se v posledních 6 sezónách stala dvě česká jména – Prokop / Tománek. V posledníchšesti sezónách tandem jihlavského jezdce a otrokovického kopilota vždy dosáhl na pódiové umístění v šampionátu, kterého se zúčastnil. V roce 2009 dokonce dosáhli na titul mistrů světa JWRC i vicemistrů PWRC.

Martin Prokop a jeho Czech Ford National Team na sklonku roku avizoval vstup do královské kategorie rally – WRC. Sezóna mistrovství světa začne za pouhých 10 dnů legendární Rally Monte Carlo. Přesto právě teď přichází zpráva o nejzásadnější možné změně – výměně spolujezdce. Jan Tománek po šesti sezónách místo po boku Martina Prokopa opouští. „V průběhu letošní sezóny jsme s Jendou měli určité problémy ve vzájemné komunikaci. Je běžné, že máme na mnoho věcí odlišné názory, ale jejich rozdílnost jsme přestali využívat ku prospěchu věci a často i z banalit vznikalo zbytečné napětí. Pro výkon a úspěch v rally je atmosféra v autě velmi důležitá a my jsme se dostali do jakéhosi mrtvého bodu, ze kterého se neumíme pohnout. Určitě mám na tom svůj podíl, proto jsem to jen těžko sám v sobě řešil a doufal, že nová výzva v podobě WRC nás znovu „nastartuje“. Nakonec jsme se však dohodli na ukončení další spolupráce. Jendovy kvality a zkušenosti mi v průběhu mé kariéry ohromně pomohly, zažili jsme spolu spoustu úžasných věcí, prodýchali si mnoho sportovních emocí a já mu musím za vše upřímně poděkovat!,“ říká Martin Prokop k náhlému rozhodnutí.
Kdo tedy usedne do kokpitu Fordu Fiesta RS WRC a vydá se s Martinem Prokopem vstříc bojům v jednom z nejprestižnějších motoristických šampionátů? Jméno nového spolujezdce je nemenší překvapení : Zdeněk Hrůza, dosavadní partner Pavla Valouška, se kterým získal v roce 2010 titul Mistra ČR a ještě tento víkend absolvovali společně úvodní podnik MČR Jaenner Rally v rakouském Freistadtu.

„Co dodat k výzvě v podobě startu v Mistrovství světa s vozem WRC? Nic víc v rally prostě není a já chci Martinovi poděkovat za tuto šanci. Ale ještě větší dík patří Pavlu Valouškovi za naše společné starty, za spoustu zkušeností, které jsme tak mohli oba načerpat a Delimax Rally Teamu za pochopení, se kterým mé rozhodnutí přijal,“ říká Zdeněk Hrůza.

„Na spolupráci se Zdendou se těším. Je to velmi inteligentní, pohodový kluk, který i přesto, že nezkazí žádnou legraci, dokáže být naprostý profesionál,“ naznačuje důvody své volby Martin Prokop.

Zdeněk Hrůza – bydliště: Telč, narozen 13.12.1984 v Dačicích, premiéra v rally 2003 (Rallyshow Blovice), počet startů v MS: 3 (2006 – Pavel Valoušek), největší úspěch: Absolutní mistr ČR 2010 (Pavel Valoušek)

/ Zpět na přehled článků

/Související články

Racing-Mania.cz

Martin Prokop v Austrálii [VIDEO]

02.05.2010 15:11

Video Honza Froněk, WRC

Racing-Mania.cz

Martin Prokop aktuálně z Austrálie

04.09.2009 00:00

Článek Jipocar Racing, WRC

Martin Prokop se v Portugalsku vrací do seriálu WRC

Martin Prokop se v Portugalsku vrací do seriálu WRC

21.05.2016 07:51

Článek Martin Prokop Official Media, WRC

Prokop uspěl s protestem proti penalizaci

Prokop uspěl s protestem proti penalizaci

27.06.2016 20:49

Článek Honza Froněk, WRC

Racing-Mania.cz

Martin Prokop přihlášen na Auto24 Rally Estonia

24.05.2011 22:27

Článek Tereza Maršálková, WRC

Martin Prokop pojede Portugalsko s Fionou

Martin Prokop pojede Portugalsko s Fionou

28.04.2017 13:48

Článek Honza Froněk, WRC

Rychlé hledání
ČSOB Pojišťovna
Nejvýhodnější povinné ručení online. s 10% slevou
Srovnejto.cz - výhodné pojištění vozidel s možností porovnání
Nejlevnější povinné ručení online od největšího poskytovatele online pojištění v ČR - ePojisteni.cz.
Najděte si nejlevnější operativní leasing pro soukromé osoby snadno a rychle.
Kalkulačka povinného ručení - ušetřilo s námi 91 % řidičů, buďte mezi nimi i Vy.

/Martin Prokop - test před Rally Monte Carlo [VIDEO]

/ Další video...