English versionDeutsch version
Polska 	zwolnienieMagyar változat
??????? ??????Versión en espa?ol
Rally-Mania.cz

/ Zpět na přehled článků

Jan Černý na Velikonoce v zeleném Irsku

Zařazeno : ME1404, Černý

Radka Matthey, 17.04.2014 11:22
Tisknout článek
Kategorie : ME; zobrazeno : 6762x


Irská Rally „Circuit of Ireland Rally“ je další soutěží, kterou má PEUGEOT Černý Racing Team na programu v seriálu JERC – juniorské mistrovství Evropy v rally. Posádka Jan Černý – Pavel Kohout s Peugeotem 208 R2 odstartuje do Irské Rally ve čtvrtek 17. dubna.
Jan Černý na Velikonoce v zeleném Irsku
Jan Černý na Velikonoce v zeleném Irsku

Jan Černý s Pavlem Kohoutem o nadcházejícím víkendu pokračují ve svém rally maratonu. Předminulý týden se ještě potýkali se šotolinou a blátem při soutěži mistrovství světa Vodafone Rally de Portugal a nyní jsou připraveni na start v pro ně nové, neznámé rally v Severním Irsku s názvem „Circuit of Ireland Rally“. Tato asfaltová soutěž má velmi specifický charakter a jen těžko se dá přirovnat k jiným asfaltovým rally v seriálu mistrovství Evropy. Často se zde střídají povrchy rychlostní zkoušky a přilnavost pneumatik je tak velmi proměnlivá. To samé platí i o počasí, které dokáže svou tvář změnit doslova během pár minut. I na to se ale Jan Černý s Pavlem Kohoutem těší. „Irsko je pro nás neznámá soutěž, ale jedná se o asfalt, kde se cítím velmi dobře já i můj Peugeot 208 R2. Testovali jsme už v České republice před odjezdem a test máme za sebou i zde v Irsku. Podařilo se nám najít perfektní nastavení podvozku naší „dvěstěosmičky“ a cítím se velmi dobře připravený na start této rally.  Rychlostní zkoušky jsou dost náročné, často se střídá rytmus, místy se jede hodně v úzkém profilu, jindy po širším asfaltu. Musíme dávat velký pozor na defekty, které by mohly hodně ovlivnit výsledek rally a rozhodující roli bude hrát volba pneumatik. Počasí se dokáže velmi rychle změnit a my pak musíme absolvovat celou sekci na vybraných pneumatikách,“ popisuje úskalí nadcházející „Circuit of Ireland Rally“ jezdec PEUGEOT Černý Racing Teamu Jan Černý.

Celkem 230 kilometrů rychlostních zkoušek rozdělených do osmnácti rychlostních zkoušek ve dvou etapách čeká na Jana Černého a Pavla Kohouta. Mladíci z České republiky po excelentním výkonu na předchozí rally seriálu FIA mistrovství Evropy v Lotyšsku, kde vyhráli klasifikaci juniorského mistrovství Evropy, jedou do Severního Irska v pozici vedoucí posádky šampionátu JERC. „Žádný velký tlak před Irskou Rally necítím. Ke každé soutěži přistupuji s maximálním nasazením a v Irsku bych rád uspěl. Do hodnocení JERC se počítají čtyři výsledky a je proto důležité uspět na každé rally, kde budeme startovat. Myslím si, že jsme celý tým velmi dobře připraveni a namotivováni. Už teď, před startem rally, si zaslouží velkou pochvalu naši mechanici, kteří už několik týdnů v kuse jedou tak říkajíc svůj vlastní závod. Po návratu z Portugalska jedno auto složili z vleku, naložili Peugeot 208 R2 a po jednom dni doma vyrazili na cestu do dalekého Irska. Moc si jejich nasazení vážím a věřím, že v Irsku celý tým i naše fanoušky odměníme nějakým pěkným výsledkem,“ dodává před startem „Circuit of Ireland Rally“ Jan Černý.

/ Zpět na přehled článků

/Související články

Jan Černý na Velikonoce v zeleném Irsku

Jan Černý na Velikonoce v zeleném Irsku

17.04.2014 11:22

Článek Radka Matthey, ME

Irské velikonoční vítězství Jana Černého

Irské velikonoční vítězství Jana Černého

22.04.2014 17:19

Článek Radka Matthey, ME

Racing-Mania.cz

Černý Kohout odstartoval na ostrovech

26.04.2013 07:51

Seriál Petr Eliáš, ME

Jan Černý prodal Fabii S2000

Jan Černý prodal Fabii S2000

08.08.2013 09:02

Článek Martin Klik, ME

Jan Černý před Valašskou rally v roli favorita

Jan Černý před Valašskou rally v roli favorita

23.03.2017 18:14

Článek MOGUL ŠKODA ACA RACING, Česká rally

Racing-Mania.cz

Černý – Kohout zazářil v Itálii

21.04.2012 20:47

Článek Petr Eliáš, ME

Rychlé hledání
ČSOB Pojišťovna
Nejvýhodnější povinné ručení online. s 10% slevou
Srovnejto.cz - výhodné pojištění vozidel s možností porovnání
Nejlevnější povinné ručení online od největšího poskytovatele online pojištění v ČR - ePojisteni.cz.
Najděte si nejlevnější operativní leasing pro soukromé osoby snadno a rychle.
Kalkulačka povinného ručení - ušetřilo s námi 91 % řidičů, buďte mezi nimi i Vy.

/Černého premiéra na bílém sněhu?

/ Další video...