English versionDeutsch version
Polska 	zwolnienieMagyar változat
??????? ??????Versión en espa?ol
Rally-Mania.cz

/ Zpět na přehled článků

Už jen pár dní do startu XI. Říha Group – Partr Rally Vsetín 2014

Zařazeno : Sprint1408

Barbora Vebrová, 16.10.2014 09:28
Tisknout článek
Kategorie : Česká rally; zobrazeno : 4828x


Již tento pátek odstartuje 11. ročník vsetínského sprintu. Ve startovní listině najdeme celkem 120 posádek. Se startovním číslem jedna odstartuje domácí Miroslav Jakeš s Citroenem DS3 R5, Dvojku má Jan Sýkora s Fordem Siestou R5 a třetí vyjede Roman Odložilík taktéž s Fordem Fiesta R5.
Už jen pár dní do startu XI. Říha Group – Partr Rally Vsetín 2014
Už jen pár dní do startu XI. Říha Group – Partr Rally Vsetín 2014

Dosavadní lídr klasifikace jednodenních závodů – Jaromír Tomaštík – poveze na svém Subaru Impreza WRC startovní číslo 5. Dále nechybí mezi přihlášenými posádkami mnoho ostřílených borců jako Jan Dohnal, Martin Vlček nebo Karel Trněný. Ze zahraničních posádek si do Vsetína přijede zazávodit německá hvězda rally Matthias Kahle, který usedne do Škody Fabie WRC.

V pátek 17. 10. 2014 od 19,00 do 20,30 hodin proběhne na startovní rampě před Autosalonem Škoda – Samohýl ve Vsetíně na Štěpánské ulici, představení vybraných posádek před rally. Od 20 hodin se uskuteční autogramiáda předních jezdců v Bowling Clubu Bonver. Sobotní start do rally je pro všechny posádky ze servisního areálu.
Jako první rychlostní zkouška se pojede Semetín, který oproti loňskému ročníku neprošel většími změnami. Start úvodní rychlostní zkoušky je v 9:08. Po Semetíně následuje novinka letošního roku, a to rychlostka, která nese název Hošťálková. Startuje se nad zámkem v Hošťálkové a pokračuje se po místní komunikaci, která nabízí mnoho horizontů i ostrých zatáček. RZ vede ke vleku na Trojáku, kde se stáčí zpět směrem do Hošťálkové. Přírodní retardér tvoří ve sjezdu k cíli autobusová točna, přičemž samotný cíl je umístěn před pilou v obci. Po novince následuje klasika, měřený úsek Jabloňová, která je oproti jiným rokům lehce pozměněná. Změnou je odbočení směrem na Dušnou, cíl je pak umístěn při příjezdu do obce Malá Bystřice. Jako poslední na posádky čeká erzeta Bystřička, která je nejdelší měřeným úsekem v letošním roce. Rychlostní zkouška Bystřička zůstává oproti loňsku téměř beze změn. Jiný je průjezd parkovištěm pod přehradou. V tomto místě je situováno divácké místo s názvem Rocksteel Aréna. Každá rychlostní zkouška se pojede dvakrát, takže na všechny čeká ještě jednou to samé ve stejném pořadí.

Na 16:30 hodin je naplánovaný cíl a předávání pohárů na cílové rampě před Autosalonem Škoda - Samohýl.

Na všechny se těšíme již brzy ve Vsetíně!

/ Zpět na přehled článků

/Související články

Rychlé hledání
ČSOB Pojišťovna
Nejvýhodnější povinné ručení online. s 10% slevou
Srovnejto.cz - výhodné pojištění vozidel s možností porovnání
Nejlevnější povinné ručení online od největšího poskytovatele online pojištění v ČR - ePojisteni.cz.
Najděte si nejlevnější operativní leasing pro soukromé osoby snadno a rychle.
Kalkulačka povinného ručení - ušetřilo s námi 91 % řidičů, buďte mezi nimi i Vy.

/Jan Kopecký navýšil vedení v ERC [+VIDEO]

/ Další video...