English versionDeutsch version
Polska 	zwolnienieMagyar változat
??????? ??????Versión en espa?ol
Rally-Mania.cz

/ Zpět na přehled článků

Mapy Rally Bohemia jsou zveřejněny na internetu

Zařazeno : MMCR1504

Aleš Holakovský, 26.06.2015 19:03
Tisknout článek
Kategorie : Česká rally; zobrazeno : 5160x


Rally Bohemia zveřejnila na svých oficiálních webových stránkách mapy etap a rychlostních zkoušek. Do startu 42. Rally Bohemia a Rally Bohemia Historic zbývají dva týdny.
Mapy Rally Bohemia jsou zveřejněny na internetu
Mapy Rally Bohemia jsou zveřejněny na internetu

Na internetových stránkách soutěže www.rallybohemia.cz jsou aktuálně k dispozici mapy všech rychlostních zkoušek. Co nám pohled to letošních map soutěže prozrazuje?

První etapa: Divácká „paralelní“ rychlostní zkouška Bondy se jede v osvědčené podobě z loňského roku. RZ Sychrov se jede oproti loňsku v obráceném směru. Královskou rychlostní zkoušku Šumburk na svazích Jizerských hor známe ve více variantách, letos se opět pojede v podobě se startem i cílem v Desné. Po roční pauze a v inovované podobě se do harmonogramu „Bohemky“ vrací úsek Bzí. Hlavní změnou však bude to, že část druhých průjezdů těchto rychlostních zkoušek na Liberecku a Železnobrodsku se pojede po setmění. Za tmy se tyto úseky v novodobé historii soutěže ještě nikdy nejely, takže pro jezdce půjde o novou výzvu.  

Druhá etapa: Po loňském úspěšném znovuzrození po více letech se opět pojede RZ Lobeč. Následuje tradiční úsek Vinec, který se jezdí téměř od počátků Rally Bohemia a nabízí celou řadu dobře přístupných diváckých míst. Diváky oblíbená a jezdci respektovaná RZ Staroměstská se po loňské polookruhové variantě vrací ke své klasické podobě, ovšem zase budeme moci vidět hned dva její průjezdy během jednoho dne.

Pořadatelé Rally Bohemia připravili kromě klasických map i oblíbenou verzi map pro aplikaci Google Earth, kde lze celou trať rychlostní zkoušky virtuálně proletět nad modelovanou krajinou ve 3D. Uděláte si tak lepší představu o členitosti krajiny, kde se Rally Bohemia odehrává, a lépe si tak vyberete své místo pro sledování soutěže.
Na webu soutěže naleznete také informace k bezpečnosti diváků na rychlostních zkouškách a dokument Bezpečnostní průvodce diváka. Věnujte prosím pozornost pokynům, které jsou zde vedeny. Dále prosíme diváky, aby parkovali vždy jen v místech určených pořadatelem a zachovávali volný průjezd i pro těžkou techniku záchranných složek IZS !!! Respektujte prosím zakázané prostory, které jsou vymezené s ohledem na Vaši bezpečnost, ale i s ohledem na soukromé vlastnictví, zasázené zemědělské plodiny nebo požadavky chráněných krajinných oblastí! Během konání rally pak dbejte pokynů pořadatelů a přispějte sami svojí kázní k hladkému průběhu letošní Rally Bohemia. V příštím týdnu bude zveřejněn též oficiální Program soutěže obsahující Průvodce diváka s podrobným popisem diváckých míst.

Soutěž začíná již v pátek 10. července slavnostním startem na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi, kam jsou všichni srdečně zváni. V sobotu ráno bude možné sledovat technické přejímky v mladoboleslavské servisní zóně a zejména dopolední testovací rychlostní zkoušku – shakedown v obci Hrdlořezy. Diváci tak budou moci během víkendových dní sledovat celý průběh rally od začátku až do konce.

Tradičním generálním partnerem Rally Bohemia je automobilka ŠKODA AUTO. Více se o Rally Bohemia najdete na oficiálních stránkách www.rallybohemia.cz, na Facebooku www.facebook.com/rallybohemia i na dalších sociálních sítích.

/ Zpět na přehled článků

/Související články

Kdo se přihlásil na 42. Rally Bohemia?

Kdo se přihlásil na 42. Rally Bohemia?

30.06.2015 20:21

Článek Aleš Holakovský, Česká rally

Program k Rally Bohemia je ke stažení

Program k Rally Bohemia je ke stažení

07.07.2015 11:09

Článek Aleš Holakovský, Česká rally

Bezpečnost prioritou Rally Bohemia

Bezpečnost prioritou Rally Bohemia

09.07.2015 08:20

Článek Aleš Holakovský, Česká rally

Rally Bohemia zahájí slavnostní start

Rally Bohemia zahájí slavnostní start

10.07.2015 09:08

Článek Aleš Holakovský, Česká rally

Rychlé hledání
ČSOB Pojišťovna
Nejvýhodnější povinné ručení online. s 10% slevou
Srovnejto.cz - výhodné pojištění vozidel s možností porovnání
Nejlevnější povinné ručení online od největšího poskytovatele online pojištění v ČR - ePojisteni.cz.
Najděte si nejlevnější operativní leasing pro soukromé osoby snadno a rychle.
Kalkulačka povinného ručení - ušetřilo s námi 91 % řidičů, buďte mezi nimi i Vy.

/Dakar 3.etapa [AKTUALIZUJEME]

/ Další video...