English versionDeutsch version
Polska 	zwolnienieMagyar változat
??????? ??????Versión en espa?ol
Rally-Mania.cz

/ Zpět na přehled článků

LENZ ADAM Cup míří do Vyškova

Zařazeno : Sprint1702, Brtníček, Mottl

Tomáš Plachý, 03.05.2017 18:17
Tisknout článek
Kategorie : Česká rally; zobrazeno : 5473x


Necelý měsíc po prvním pohárovém klání na Kopné se posádky vozů Opel ADAM Cup představí na Rally Vyškov, která bude druhým závodem LENZ ADAM Cupu 2017. Na startu se stejně jako na Kopné představí pět dvojic, včetně vítězů úvodního podniku Martina Vopatřila s Miroslavem Drmlou.
LENZ ADAM Cup míří do Vyškova
LENZ ADAM Cup míří do Vyškova

Pohár vozů Opel ADAM, který pořádá promotér XTG motorsport ve spolupráce se společností Opel C&S (české zastoupení automobilky Opel), nabídne druhé moravské zápolení v řadě. Do Vyškova míří všichni dosavadní účastníci, kteří se objevili na Kopné a podle dostupných informací nebude dlouho trvat, kdy se ve startovním poli opět objeví i mistrovský vůz Opel ADAM Cup z roku 2015 (ex- Peták), nově v rukou Jana Pilaře.

Podle vývoje na Kopné lze očekávat, že se o druhý pohárový vavřín poperou domácí Patrik Brtníček, Martin Mottl a vítěz Kopné Martin Vopatřil. Každý z nich zná vyškovské tratě velmi dobře a ví, jak chutnají pocity dokončit Rally Vyškov na vysněném podiu.  

Patrik Brtníček se loni umístil na třetím místě v hodnocení Opel ADAM Cupu, když ho porazili pouze Kamenec a Tomaszczyk, kteří se letos cupu neúčastní. Prioritou Patrika, stejně jako jeho vyškovského navigátora Rudolfa Kouřila, zejména bude odčinit výpadek na Kopné.

„Samozřejmě Vyškov dokonale známe, ale nejsem si úplně jist, jestli je to ve všech směrech výhoda. Budeme startovat doma, určitě bude trochu více pracovat nervozita. Tu ale musíme zahodit nejlépe už při seznamovačkách. Fyzickou přípravu jsem nepodcenil, v rámci testu jsme se rozjeli na GPD v Kopřivnici. Samozřejmě bychom rádi bojovali o nejvyšší příčky v hodnocení cupu,“ říká před startem Patrik Brtníček.

V sezoně 2015 si zase trofej za třetí příčku v pohárové klasifikaci odvezl z Vyškova Martin Mottl, jenž na Kopné vstoupil do letošní sezony druhým místem. Na místě spolujezdce pokračuje Roman Vorel.
 
„Do Vyškova se moc těším a věřím, že tam zúročím zkušenosti z dvou předchozích ročníků. Doufám jen, že bude sucho, protože na mokru se až tak necítím. Věřím, že na suchu budu moci zkusit ještě zrychlit a pokusit se atakovat mety nejvyšší. Samozřejmě s únosnou mírou rizika, protože sezóna se teprve rozjíždí a body se budou sčítat až na jejím konci,“ naznačuje Martin Mottl.

Ale nejlepší vyškovské výsledky z této trojice nelze upřít Martinu Vopatřilovi. V letech 2014 a 2015 opanoval s vozy kategorie R2 hodnocení třídy 6.

„Vyškov se mi líbí a vždy se mi tam dařilo. Pro mě je to svým způsobem domácí závod, protože jsem zde v minulosti začínal s rally v roli předjezdce. Po Kopné jsme zapracovali na autě, opravili drobné problémy s řízením a věřím, že jsme dobře připraveni. Rádi bychom stejně jako na Kopné uspěli,“ věří Martin Vopatřil.

Naopak přiblížit se svým mnohem zkušenějším konkurentům budou chtít na Kopné třetí Martin Baďura a populární moderátor FTV Prima Tomáš Hauptvogel, kterého ve Slušovicích zradila technika.

„Loni jsme se na Rally Vyškov poprvé představili v rámci RSS a erzety se mi velmi líbily. Takže Vyškov bude trochu srdcová záležitost a moc se těšíme na start. Loni jsme bohužel kvůli technické závadě cíl nespatřili. Doufám, že nám proti Kopné nyní vyjde počasí, abychom si s ADAMem vyzkoušeli i závodění na suchém asfaltu a mohli se více přiblížit konkurenci, která nám na Kopné docela ujížděla. Ale hlavní prioritou bude spatřit cíl soutěže,“ nastiňuje své plán Martin Baďura.

„Na Vyškov jsem správně nažhavený! Věřím, že si spravíme chuť a náladu po Kopné, kde nás nechal náš ADAM ve třetí RZ ve štychu. Kopná také ukázala, jak jsem na tom s fyzičkou a proto jsem během měsíce nazvedal hodně železa! Navíc jsem moc rád, že vedle mě opět usedne Štěpán Palivec, kterému obrovsky věřím! Takže u nás je na Vyškov vše připraveno a těšíme se, že si pořádně zazávodíme,“ dodává Tomáš Hauptvogel.

Při Rally Vyškov se ve startovní listině objeví mimo pohárovou klasifikaci i další vůz Opel ADAM Cup s Liborem Pernicou za volantem, o čelní příčky třídy 6 a klasifikace „dvoukolek“ se jistě poperou speciály Opel ADAM R2 s Radomírem Kupcem, Michalem Horákem a Lukášem Nekvapilem.

/ Zpět na přehled článků

/Související články

LENZ ADAM Cup míří do Vyškova

LENZ ADAM Cup míří do Vyškova

03.05.2017 18:17

Článek Tomáš Plachý, Česká rally

Když je zklamání silnější…

Když je zklamání silnější…

09.04.2015 12:44

Článek Jiří Dokulil, Česká rally

LENZ ADAM Cup: Vopatřil rozhodl na Trojáku

LENZ ADAM Cup: Vopatřil rozhodl na Trojáku

31.08.2017 22:05

Článek Tomáš Plachý, ME

Rychlé hledání
ČSOB Pojišťovna
Nejvýhodnější povinné ručení online. s 10% slevou
Srovnejto.cz - výhodné pojištění vozidel s možností porovnání
Nejlevnější povinné ručení online od největšího poskytovatele online pojištění v ČR - ePojisteni.cz.
Najděte si nejlevnější operativní leasing pro soukromé osoby snadno a rychle.
Kalkulačka povinného ručení - ušetřilo s námi 91 % řidičů, buďte mezi nimi i Vy.

/Argentina po 2. etapě: Na čele se usadil Paddon [+VIDEO z...

/ Další video...