English versionDeutsch version
Polska 	zwolnienieMagyar változat
??????? ??????Versión en espa?ol
Rally-Mania.cz

/ Zpět na přehled článků

Klatovský okruh slaví padesátiny

Zařazeno : MMCR1902

Karel Špaček, 24.04.2019 22:17
Tisknout článek
Kategorie : Česká rally; zobrazeno : 2031x


Při letošní 54. Rallye Šumava Klatovy a 28. Historic Vltava Rallye bude mít speciální postavení rychlostní zkouška Klatovský okruh – na něm se totiž závodí už od roku 1969.
Klatovský okruh slaví padesátiny
Klatovský okruh slaví padesátiny

I proto se na něm bude konat větší množství doprovodných akcí, ty ale budou probíhat i na dalších místech. Bližší informace k soutěžím se objevují také na klubových stránkách www.pamk.cz.

Ve čtvrtek 25. dubna v odpoledních hodinách jistě na klatovské náměstí Míru dostaví velké množství fanoušků motoristického sportu, poprvé tam totiž budou mít možnost uvidět alespoň některé z účastníků 54. Rallye Šumava Klatovy a 28. Historic Vltava Rallye. Na programu tam totiž bude tradiční slavnostní představení vybraných závodníků, a protože do startu bude zbývat ještě téměř 24 hodin, bude to možná poslední šance vyzvědět na nich zajímavosti předtím, než je postihne předstartovní nervozita. Stejně jako loni, budou poté jezdci k dispozici i fanouškům na autogramiádě ve stanu nedaleko rampy. Program na náměstí začne už kolem šestnácté hodiny, závodní vozy dorazí mezi osmnáctou a jedenadvacátou. Až všichni závodníci opustí slavnostní rampu, uzavře program ohňostroj, poté i hudební produkce skupiny Pilsen Queen Tribute Band.  

Účastníci evropského šampionátu mají už ve čtvrtek na programu i administrativní a technické přejímky, které na účastníky našeho mistrovství čekají v pátek dopoledne. To už se ale vozy zároveň budou prohánět na shakedownu, tedy testovací rychlostní zkoušce v blízkosti Janovic, kde budou zahraniční jezdci mít mnohdy poprvé možnost otestovat své vozy na českých tratích. Pro naše závodníky bude shakedown jakýmsi zahřívacím kolem před vlastní soutěží. Po poledni ale už začne i program na Klatovském okruhu, na kterém se kromě soutěžících letos představí i účastníci exhibičních jízd. V jejich rámci bude možné spatřit pestrou škálu historických závodních i soutěžních vozů, pamětníci si tak budou moci připomenout i skutečnost, že na okruhu se před několika desítkami let konaly i závody právě takových strojů. Naopak úplnou novinkou současnosti jsou rychlé traktory, jeden takový nám na okruhu předvede i účastník dakarské rallye Martin Macík. Exhibiční jízdy se budou konat vždy předtím, než vypukne ta opravdová vřava a klání o vteřinky a také cenné body do evropského i domácího šampionátu v rallysportu. Převedeno do řeči čísel - všech těchto atrakcí se dočkáme kolem čtrnácté a pak kolem devatenácté hodiny. Právě na Klatovském okruhu budeme mít také pro páteční den jedinou možnost sledovat i účastníky doplňkové 5. Rallye Šumava Legend, jejichž čas přijde zejména na sobotních rychlostních zkouškách.

Rychlostní zkoušky budou samozřejmě hlavní náplní zápolení 54. Rallye Šumava Klatovy a 28. Historic Vltava Rallye, jak ale vidno z minulých řádků, na své si letos přijdou i ti diváci, pro které souboj o desetiny vteřin není tím nejdůležitějším a pro které jsou rychlostní zkoušky příliš vzdálené. Ostatně, závodníků se dočkají i oni. Budou moci sledovat počínání mechaniků například v janovické servisní zóně, v níž bude letos také k dispozici občerstvení a některé doprovodné akce. Ale hlavně, v sobotu odpoledne budou moci přivítat úspěšné posádky na cílové rampě! Věřme, že se jich tam probojuje co nejvíce, zároveň ale přejme jim i sobě, aby letošním klatovským soutěžím přálo také počasí.

/ Zpět na přehled článků

/Související články

Klatovský okruh slaví padesátiny

Klatovský okruh slaví padesátiny

24.04.2019 22:17

Článek Karel Špaček, Česká rally

Rychlé hledání
ČSOB Pojišťovna
Nejvýhodnější povinné ručení online. s 10% slevou
Srovnejto.cz - výhodné pojištění vozidel s možností porovnání
Nejlevnější povinné ručení online od největšího poskytovatele online pojištění v ČR - ePojisteni.cz.
Najděte si nejlevnější operativní leasing pro soukromé osoby snadno a rychle.
Kalkulačka povinného ručení - ušetřilo s námi 91 % řidičů, buďte mezi nimi i Vy.

/Švédsko - Video ze shakedownu

/ Další video...