English versionDeutsch version
Polska 	zwolnienieMagyar változat
??????? ??????Versión en espa?ol
Rally-Mania.cz

/ Zpět na přehled článků

Sedlčanská kotlina hostila další závod MMČR v rallycrossu [SHRNUTÍ]

Zařazeno : Sedlčany

David Jeřábek, 28.06.2010 17:47
Tisknout článek
Kategorie : Mistrovství republiky; zobrazeno : 11126x


„Rally a cross tak tohle to je rallycross“ se zpívá v písničce velmi známých a populárních komentátorů Máci a Ráci. Oba byli přítomni v Sedlčanské kotlině na dalším podniku MMČR v rallycrossu a stejně jako velmi početné publikum se skvěle bavili.
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Na sedlčanské trati se sešla velmi silná konkurence. Závodilo se celkem v šesti divizích a v nejsilnější divizi D1 jsme se mohli těšit na jména jako Zeman, Výborný, Rammler, Höller a další, slibovala v nejsilnější divizi velmi napínavé souboje. K atraktivnosti této divize přispěla také účast Pavla Valouška, vedoucího jezdce MMČR v rally. O tom, že se Pavel do Sedlčan přijel hlavně bavit svědčili jeho velice divoké průjezdy dveřmi napřed. Na své si přišel i jeden z přihlížejících diváků, který vyhrál svezení s Pavlem a dle jeho slov po dojezdu „je to borec“ bylo jasné, že se mu jízda líbila.
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Do finálových jízd se dostali všichni favorité a tak se diváci mohli těšit na zajímavé souboje o příčky nejvyšší. V divizi D4 se do první řady postavil jeden z největších favoritů Roman Častoral. Roli favorita Roman potvrdil a dojel si pro první místo ve finále stylem start-cíl. Velmi pěkný souboj o druhé místo svedli Tomáš Hurt a Ondřej Havlík. Tím, kdo se v cíli radoval více, byl Ondřej s Peugeotem 205 GTi a zaslouženě si dojel pro druhé místo. Na třetím místě dorazil do cíle Tomáš Hurt s Citroenem C2.
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Divize 1A patří mezi nejvyrovnanější a tak se zde očekávaly velmi dramatické souboje. Jako první ztratil šanci na dobrý výsledek Standa Šusta, který po kontaktu s Václavem Veverkou jr. přišel o kus disku svého předního kola a závod tak pro něho skončil. Naopak všem na startu odjel Jaroslav Kalný, který si dojel i pro vítězství v sedlčanském závodu. O druhé místo svedl veliký boj Petr Bílek s Michaelou Kalnou. Petrova Fabia VRS byla nakonec rychlejší a on byl tím jezdcem, který se mohl radovat z druhé příčky. Na třetím místě dojela Michaela Kalná s Peugeotem 206.
Ilustrační foto
Ilustrační foto
V nejsilnější divizi D1 jsme čekali, zda prolomí Marek Zeman smůlu zde v Sedlčanech a podaří se mu spatřit cíl. Vše skončilo nakonec dobře a Marek Zeman se mohl radovat ze suverénního vítězství. O smůle by mohl hovořit Alois Höller , který svého Focuse T16 4x4 poměrně hodně očesal v předposledním kole odstoupil.
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Na druhém místě dorazil do cíle skvěle jedoucí rakouský jezdec Peter Ramler s krásným žlutým vozem značky Seat Leon. Pro třetí místo si dojel Otakar Výborný, pro kterého je tento výsledek jistě úspěchem po protrápené sobotě. Čtvrtý dojel host a showman v jedné osobně Pavel Valoušek, který i ve finálové jízdě předváděl drifty na hranici možností své Škody Fabia.
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Závod v Sedlčanské kotlině se vydařil po všech stránkách. Počasí, které panovalo po oba dny, vyhovovalo všem, nasazení a atraktivní průjezdy jezdců nenechávali nikoho ani na vteřinu oddechnout a kdyby se náhodou volná vteřina našla, vyplnili ji skvěle komentátoři závodu Ráca & Máca.

/ Zpět na přehled článků

/Související články

Racing-Mania.cz

Mikulášská tombola s týmem Subaru

01.12.2009 14:09

Článek Karel Špaček, Česká rally

Rychlé hledání
ČSOB Pojišťovna
Nejvýhodnější povinné ručení online. s 10% slevou
Srovnejto.cz - výhodné pojištění vozidel s možností porovnání
Nejlevnější povinné ručení online od největšího poskytovatele online pojištění v ČR - ePojisteni.cz.
Najděte si nejlevnější operativní leasing pro soukromé osoby snadno a rychle.
Kalkulačka povinného ručení - ušetřilo s námi 91 % řidičů, buďte mezi nimi i Vy.

/Shrnutí 1. etapy

/ Další video...