English versionDeutsch version
Polska 	zwolnienieMagyar változat
??????? ??????Versión en espa?ol
Rally-Mania.cz

/ Zpět na přehled článků

Autokros pokračuje závodem v Dolním Bousově [PREVIEW]

Zařazeno : Dolní Bousov

David Jeřábek, 09.07.2010 00:15
Tisknout článek
Kategorie : Ostatní; zobrazeno : 16822x


Čtvrtý závod Timeseal Mezinárodního mistrovství České republiky zavítá na trať v Dolním Bousově. Bousovská trať, jak je známo, je velmi záludná a zvlášť pokud zaprší, stává se velice kluzkou až nevyzpytatelnou. To by se tento víkend ale nemělo stát a tak bude trať klouzat pouze, když bude nakropená.
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Harmonogram závodu v Dolním Bousově začíná oficiálními tréninky již v sobotu od 10:00 hod. První série rozjížděk se odehraje taktéž v sobotu a to od 15.30 hodin. V neděli tak čekají na závodníky dvě série rozjížděk v 9:00 a 11.30 hodin. Finálové jízdy jsou na programu od 14. 30.

Seznam přihlášených posádek :

Divize D1 + D5
Největším tahákem této divize bude start velice známého zpěváka a závodníka Daniela Landy. Ten se divákům představí s vozem Mitsubishi Lancer z teamu domácího Martina Svobody. Jak mi Martin řekl, Daniel se na závod velice těší, a hodlá si tento ojedinělý start hlavně užít. Mezi dalšími přihlášenými najdeme Jirku Breta s nově postavenou Škodou Fabií, a co vím, tak bousovská trať patří mezi Jirkovy oblíbené. Dalšími přihlášenými jsou Miroslav Neumann, Dušana Horčičku s Focusem, Lubora Zívra, Vlastimila Buriána s Fabií, Jakuba Bittmana, který letos střídá starty v autokrossu a rallycrossu a Bořivoje Kořínka, s Fordem Focus. Do závodu by měl odstartovat také Honza Bartoš se Škodou Fabií.

Divize D6
Ta bude asi tou nejnabitější divizí. Těšit se v ní můžeme na skvělé a vyrovnané souboje. Přihlášených jezdců je v této divizi celkem čtrnáct. K favoritům jistě patří Tomáš Handík, který bude chtít na domácí trati jistě vyhrát. Bojovat o vítězství bude ale i Petr Maršálek, Standa Halouska, Martin Kopena, Jan Ratajský, Milan Purma, Josef Bartoš a další…

V divize D3 – junior buggy 600ccm3
Zde najdeme 9 přihlášených posádek. K favoritům bude jistě patřit Jakub Kubíček s Radomírem Kupcem. Druhé housle nebude chtít hrát ani Adam Roučka, Jiří Formánek, Tomáš Gomzjakov, Ivana Kuželová, Petr Zeman, Dominik Černý a ani rakouský jezdec Philipp Horner.

Divize D3A - 1600 + D8 - 1600
Na startu najdeme 8 posádek. Zapomenout na smůlu z posledního závodu ME v Nové Pace bude chtít Marek Sekanina. Naopak navázat na skvělé druhé místo z Paky bude chtít Tomáš Pospíšilík. Do bojů o „bednu“ bude jistě chtít zasáhnout i nováček v této divizi - Tomáš Jánoš. K dalším jezdcům přihlášených v této divizi patří Adam Ociepka, Josef Jonáš, Martin Plachý, Stanislav Bous a Tadeáš Hájek.

Divize D3 – 4000 + D7 – 4000
S číslem jedna se objeví na bousovské trati Petr Bartoš, který bude velkým aspirantem na vítězství. Zatápět mu bude Jan Smrž, Jaroslav Hošek, Roman Kalvoda, Tadeáš Staněk, Josef Pagač, Vladislav Štětina a Aleš Křesťan. S nově postavenou buginou, se zajímavým designem, se nám také představí překvapení novopackého závodu Marek Stloukal, který jistě bude na bousovské trati velmi rychlý. V divizi D7 se nám představí Ale Pařízek, Jan Soldát a Zdeněk Neumann.

V rámci seriálu Mascom Cup se nám v Dolním Bousově představí nová divize Kart. Tyto velmi rychlé vozy mají poháněnou pouze zadní nápravu a s hmotností do 400 kg se stávají opravdovou střelou na závodní trati. Zde se nám představí jezdci Roman Polák, Martin Chott, Ondřej Šlechta, Marek Honzík, Jirka Havelka, Petr Bakeš, Michal Andrýs, Lumír Vaszily a Aleš Mrkáček.

Startovní listinu již znáte a tak není na co čekat, v hojném počtu na viděnou tento víkend v Dolním Bousově.

/ Zpět na přehled článků

/Související články

Racing-Mania.cz

MMČR v autokrosu Dolní Bousov [SHRNUTÍ]

14.07.2010 16:53

Článek David Jeřábek, Ostatní

Racing-Mania.cz

Soutěž s AP Liquors zná své vítěze

09.07.2010 09:40

Článek Vlastimil Resl, Ostatní

Racing-Mania.cz

Vyhrajte s AP Liquors!

30.06.2010 17:01

Článek Vlastimil Resl, Ostatní

Racing-Mania.cz

Jak jsem se s Rally-Mania svezl s Danielem Landou

15.08.2010 09:27

Článek František Bureš, Ostatní

Rychlé hledání
ČSOB Pojišťovna
Nejvýhodnější povinné ručení online. s 10% slevou
Srovnejto.cz - výhodné pojištění vozidel s možností porovnání
Nejlevnější povinné ručení online od největšího poskytovatele online pojištění v ČR - ePojisteni.cz.
Najděte si nejlevnější operativní leasing pro soukromé osoby snadno a rychle.
Kalkulačka povinného ručení - ušetřilo s námi 91 % řidičů, buďte mezi nimi i Vy.

/Nová časomíra pro WRC

/ Další video...